Afdansen 2024

En de spanning stijgt in de Berchplaets te Berghem. Het werd ook steeds drukker en drukker door het vele publiek van familie, vrienden, medebewoners, begeleiders etc. Zij kwamen allemaal kijken naar de danskunsten van onze cursisten. Benieuwd naar wat ze het afgelopen dansseizoen allemaal hebben geleerd. Al onze cursisten gingen dansen voor het diploma. Zouden ze het halen?

Aan de kleding zou het niet liggen. Iedereen was op zijn best gekleed. Sommige heren zelfs in pak en de dames hadden mooie jurkjes aan. Voor een deskundige jury mochten zij laten zien welke dansen en de bijbehorende passen ze geleerd hadden. Dat waren er best veel. We begonnen de avond met vrij dansen, zodat men even warm kon lopen en de spanning er een beetje van afging. Ook de juryleden werden uitgenodigd om met de beentjes op de vloer te gaan. Na een kort welkomstwoord van Nelly onze voorzitster en Dook een van de juryleden, was het tijd om te laten zien wat men allemaal geleerd had.

Nadat alle groepen hadden afgedanst, ging de jury in overleg. Wie o wie heeft het diploma gehaald? Ondertussen werd er nog druk gedanst door alle aanwezigen. Na zo’n 15 min kwam de jury de zaal weer in. Na een paar mooie woorden van Dook kwam het verlossende antwoord: Iedereen is geslaagd! Dit was een daverend applaus waard van de vele aanwezigen en blijde gezichten van onze cursisten. Op naar de diploma-uitreiking die op woensdag 29 mei zal plaatsvinden. Niet voor Harm, hij kreeg zijn diploma al omdat hij volgende week met vakantie is.

Rond 22.30 uur was het tijd om naar huis te gaan. Het was weer een geslaagde avond. Met dank aan de feestcommissie voor al het lekkers en de goede zorgen tijdens deze avond. Dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen om deze avond tot een succes te brengen.

Dank aan de juryleden Hetty Janssen, Ilse Rademaker, Jeroen Boeijen en Dook Lammerts. Tot volgend jaar!

Klik hier om alle foto’s te zien van deze avond.