Bolero op bezoek bij BlinQ Dagbesteding

BlinQ Dagbesteding sponsort Speciale Dansschool Bolero vanwege het 25-jarig bestaan van onze dansschool, door op cakejes te trakteren tijdens de diploma-uitreiking op 25 mei. Dat vinden we natuurlijk erg leuk! Maar wie is deze sponsor en wat is dat eigenlijk voor een organisatie, BlinQ Dagbesteding? Dé dagbesteding om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen, zo staat er met grote letters op de website van BlinQ te lezen. We worden door de initiatiefnemers, Jill Pigmans en Hetty Janssen uitgenodigd om op de koffie te komen en te gast te zijn bij de Muzelinck in Oss.

Lees verder voor het hele interview …

Nieuw initiatief in Oss en omgeving

“We zijn nog maar een half jaar actief, en het gaat heel goed met BlinQ”, zegt Jill trots. Dit jaar is een promotiejaar. Jill en Hetty hebben in korte tijd bedrijven enthousiast gekregen voor dit mooie, kleinschalige initiatief. Bij BlinQ Dagbesteding kunnen mensen met een (verstandelijke) beperking terecht voor een leuke dagbesteding. Afhankelijk van waar de interesse ligt van de cliënt (of stagiair), wordt een dag gevuld met taakjes, gecombineerd met een leuke activiteit. Dit alles begeleid door een professionele kracht met hulp van vrijwilligers. “Cliënten zitten vaak niet op de goede plek. We gunnen hen toch ook leuk werk”, zegt Hetty.
Vandaag bijvoorbeeld, helpen cliënten van BlinQ in de ochtend met het schenken van koffie voor de cursisten en het personeel van de Muzelinck. Er is hierdoor veel persoonlijk contact en de hulp wordt zeer gewaardeerd! Na de gezamenlijke lunch is er deze middag een muziekles voor de cliënten waardoor ze hun talenten kunnen ontwikkelen.

5 interessegebieden

BlinQ Dagbesteding heeft een divers aanbod waaruit de cliënt kan kiezen: zorg voor dieren bij Stichting Hulphond, zorg voor mensen bij De Wilberthof, sport bij voetbalclub Margriet, muziek & kunst bij de Muzelinck of een productieve dag bij depostBode. BlinQ Dagbesteding richt zich op mensen uit Oss en omgeving. Per bedrijf of organisatie zijn er maximaal 6-8 cliënten te plaatsen. Op dit moment is er nog plaats voor cliënten en ook is er nog ruimte voor vrijwilligers.

BlinQ bij de diploma-uitreiking

Tijdens de diploma-uitreiking van SD Bolero worden we door BlinQ dus getrakteerd op iets lekkers bij de koffie. Bolero en BlinQ hebben veel raakvlakken, vandaar ook de sponsoring. Jill wil op 25 mei van de mogelijkheid gebruik maken om aandacht te vragen voor BlinQ Dagbesteding. Er zullen die avond flyers worden uitgedeeld met informatie en een prijsvraag.