Dansen bij Speciale Dansschool Bolero

Dansen is leuk, gezond en gezellig! Dat vinden ook veel mensen met een verstandelijke beperking. Maar als je wilt leren dansen, dan blijkt dat het voor mensen met een verstandelijke beperking vaak moeilijk is om danslessen te volgen op een reguliere dansschool. Het tempo ligt vrij hoog en er is niet genoeg mankracht om de nodige extra aandacht aan het individu te schenken. Daarom is al in 1990 de Speciale Dansschool Bolero opgericht. Hier worden, met behulp van een ervaren danslerarenkoppel en enthousiaste vrijwilligers, op een leuke en professionele manier danslessen gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking.

De lessen zijn aangepast aan het niveau van de cursisten en er is voor iedereen de extra persoonlijke aandacht en ondersteuning die nodig is. Daarnaast is het natuurlijk gezellig voor de cursisten om elke week een uurtje met elkaar en met de vrijwilligers door te brengen. Op deze manier wordt het leggen van persoonlijke contacten bevorderd en al doende het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en het motorisch vermogen van de cursist versterkt.

ONS MOTTO: BEVORDEREN VAN SOCIALE CONTACTEN EN PLEZIERIG IN BEWEGING ZIJN!

Danslessen
Bij SD Bolero worden de danslessen gegeven van september tot juni. Elke woensdagavond worden er cursussen in drie verschillende niveaus gegeven in wijkcentrum De Hille in Oss. Een cursus bestaat uit zo’n 25 lessen, die gegeven worden door een ervaren dansleraar. De lessen worden afgewisseld met thema- c.q. feestavonden.

Er komen verschillende paardansen aan bod, zoals de Engelse wals, Tango, Foxtrot, Cha-Cha-Cha, Paso Doble, Merengue etc. Daarnaast zijn er nog een groot aantal (losse) dansen zoals een Countrydans, de Rozenwals, Cumbia en Sirtaki. Aan het einde van het seizoen dansen de cursisten ook af in deze dansen en worden zij beoordeeld door echte juryleden. De cursus wordt afgesloten met een feestelijke avond waar aan de geslaagden hun diploma wordt uitgereikt.

De cursussen wordt gegeven op woensdagavond:
groep 1    19.15 uur    20.15 uur
groep 2    20.15 uur    21.15 uur
groep 3    21.15 uur    22.15 uur
in wijkcentrum De Hille, Looveltlaan 25, Oss.

Wil je meer informatie over SD Bolero of over het inschrijven voor de danslessen dan kun je contact opnemen met het secretariaat of een bericht achterlaten op het contactformulier.