Nationale dansdag 2016 bij Alverno uit Eindhoven

Op zaterdag 19 november vond de jaarlijkse dansdag plaats, het hoogtepunt voor alle deelnemende dansscholen. Dit jaar was speciale dansschool Alverno uit Eindhoven de organisator. Van de uitgenodigde dansscholen waren er 10 speciale dansscholen aanwezig. Het thema was kleurrijk. Bolero had eerder al de kleur paars toegewezen gekregen.

Om 8.15 uur verzamelden de cursisten en de vrijwilligers zich bij de Hille in Oss, waar de bus al stond te wachten. Rond de klok van 8.45 uur gingen we samen met chauffeur Richard naar Eindhoven toe. Al zingend in de bus, zat de stemming er goed in. Aangekomen op het TU-terrein in Eindhoven, werden we verwelkomd met een fleurig versierde trap met ballonnen en met een bellenblazer. Eenmaal omgekleed, compleet met paars sjaaltje, konden we plaatsnemen in de grote zaal. Koffiebonnen werden uitgedeeld, zo ook bonnen voor een broodje of een frietje.

De dansdag werd geopend door niemand minder dan Johan Vlemmix. Hierna werden we verrast met een optreden door een rock & roll dansgroep. De band die de muziek verzorgde werd afgewisseld met een DJ en met optredens van bekende Nederlanders, w.o. Django Wagner. Er werd gedanst met tante Rita en als hoogtepunt van deze dag kwam Sinterklaas met een heleboel Pieten binnen gelopen.

Rond de klok van 16 uur keerde iedereen weer huiswaarts. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dansdag 2016 en bedanken speciale dansschool Alverno voor de goede verzorging en uitnodiging.

Volgend jaar gaan we naar speciale dansschool De Brug in Groningen.