Speciale Dansschool Bolero in Groningen

Zaterdag 18 november was de landelijke dansdag voor speciale dansscholen, dit jaar georganiseerd door dansschool de Brug uit Groningen. Het thema was Carnaval in ’t Noorden.  In alle vroegte, om 6.15 uur, vertrok de bus met cursisten en vrijwilligers van dansschool Bolero, gekleed in vrolijke carnavalskleren vanuit Oss naar Groningen. Na zo’n 3 uurtjes met een tussenstopje, kwamen we aan in Groningen.

Het feest kon beginnen, want Bolero was binnen! Na een kop koffie of thee en een heerlijke Groninger koek, gingen de beentjes al op de vloer en werd er volop gedanst. Na een lange rit van zitten, is het natuurlijk fijn om in beweging te komen en wat is er dan mooier dan dansen.  Er werd van alles gedanst, foxtrot, jive, chachacha, Engelse wals, Weense Wals en na een demonstratie rolstoeldansen, kwam ook nog eens de raad van Elf van Carnavalsvereniging Oldeclooster uit Kloosterburen binnen. Toen werd het meedeinen op muziek en de polonaise lopen met de prins voorop.

Na een dag van dansen, zingen, en het muzikaal optreden van Roy Otters, was het om 16.00 uur tijd om te vertrekken. Onderweg hebben we met z’n allen heerlijke pannenkoeken gegeten bij het Mussennest in Wapenveld. Rond de klok van 20.30 uur kwamen we moe en voldaan terug in Oss en kunnen we terug kijken op een mooie landelijke dansdag. Volgend jaar op naar Veghel!